31 maaliskuuta 2013

uusi parveke ja edellisvuoden munakoiso








Viimevuoden parhaat palat ja uusi parveke. Tämän vuoden voi aloittaa muistelemalla viime vuoden onnistumisia ja epäonnistumisia.

 Munakoiso teki kauniit kukat mutta kylmän kesän vuoksi ei saatu satoa. Aion tänä vuonna silti yrittää munakoison kasvatusta. Ehkä odotan lämpimämpää kesää.... Tämä lajike on violetin ja valkoisen raidallinen. Toivottavasti pääsemme maistamaan satoa. Uusi parveke on valtavan suuri ja valoisa. Sinne pitää valita lajikkeet jotka kestävät paahdetta. Niihin kuulu tuoksupelargonit jotka viihtyivät viimevuonna hyvin. Onnistumisiin kuului myös yrtit, kuten talvikynteli, minttu, timjami ja basilika. Tämän vuoden Basilika lajike on tumman violetti. Ajattelin kokeilla parvekkeella myös salkoruusun kasvatusta. Sekin on tumma kukkainen melkein violetti tai musta.

Viime vuoden satoa ja latva-artisokka





Latva-artisokka viihtyi palstalla hyvin. Saa nähdä talvehtiko? vai istutanko uudet taimet palstalle? Nykyään viljelemme myös viljelylaareissa. Viljelylaarit sijaitsevat lähempänä kotia, joten sinne voi istuttaa salaattia ja kasveja jotka on kiva noutaa ruokapöytään päivittäin.
Share on Facebook