20 huhtikuuta 2014

parvekkeella









































Kasvit saavat viihtyä ulkona jo. Saimme ukilta viiniköynnöksen joka istutettiin suureen ruukkuun parvekkeelle. Viiniköynnos taitaa olla epävarma talvehtija parvekkeella ruukussa. Puutarhuri äitini kuitenkin arveli että talvehtiminen saattaa onnistua jos ruukku on riittävän iso ja juuret eivät jäädy. Jos tämän vuotiselle viiniköynnöksellemme käy huonosti saamme kai kuitenkin ensi vuonna ukilta uuden pistokkaan. Viiniköynnöksen lisäksi ruukkuun on kylvetty verbena bonariensis kukkakasvia sekä laitettu pistokkaita villipelargoneista. nähtäväksi jää juurtuvatko pistokkaat tai onnistuuko kylvöt.

Lämmin kevät ilma on sallinut kylvöt parvekkeelle ja nopeakasvuiset salaatit antavat varmasti satoa jo viimeistään kuukauden päästä.

19 huhtikuuta 2014

parvekekylvöjä





Tänä vuonna tein parvekkeelle kylvöt jo neljä viikkoa sitten. Salaatin taimet ovat saaneet kasvaa parvekkeella harson alla jo ovat kasvaneet hienosti. Tein vielä kylvöjä villirucolasta ja kukkakasveista parvekeruukkuihin. Olin kompostoinut viimevuotiset kasvijätteet multaruukuissa ja multa tuntui kuohkealta, taimet näyttivät viihtyvän ruukuissa hyvin. Ihana saada uusia vihreitä taimia pitkän talven lepokauden päätteeksi.

Share on Facebook