12 heinäkuuta 2013

Tomaatit parvekkeella 12.7.2013






































tomaatti tigerella 12.7.2013
 Parvekkeella kasvavat tomaatit ovat kasvaneet valtaviksi pensaiksi. Meillä näyttäisi kasvavan kolme tigerella tomaattia, kolme yellow pear shaped ja yksi san marzano tomaatti. Tomaatit näyttävät viihtyvän paahteisella parvekkeella hyvin. Ja satoakin näyttää tulevan valtavasti. Tänä vuonna tomaattien on pakko ehtiä kypsyttämään sato kun suuria vihreitä tomaatteja on jo pensaissa.

Viimevuonna saimme yhden ainoan tigerella tomaatin. Tänä vuonna kylvöt tehtiin ajoissa, ja tomaatit ovat kasvaneet hyvissä valo-olosuhteissa. Tomaatit taisivat unohtua yöksi ulos jo toukokuun puolessa välissä, mutta sadonkysyminen ei ole tuntunut häiriintyneen.

Kastelun tarve tuntuu oleva valtava erityisesti nyt sadonkypsymisen aikaan.  Emme voi lähteä maalle huolehtimatta että kasteu toimii. Viimeisen landereissun ajaksi siirsin tomaatit varjoon ja varmistin että siskolla on aikaa käydä tarkistamassa tomaattien kastelun tarvetta.

Tomaatti yellow pear shaped 12.7.2013
Siskon tomaatit, jotka kasvavat talon pohjoispuolella viljelylavassa ovat hyvinvoivan näköisiä ja paksurunkoisia. Ne ovat silti jäljessä sadon kypsyttämisessä. Meidän tomaateissa kypsyy runsaasti satoa, ja pölytyksestä taitavat huolehtia ampiaiset, jotka ovat tehneet pesänsä talon räystään alle.







Share on Facebook